novostiZ20mm1,8

Dva nova Z objektiva …

DVA NOVA NIKKOR Z OBJEKTIVA PRIDRUŽUJU SE OBITELJI NIKON Z


Nikon danas predstavlja dva nova NIKKOR Z objektiva: iznimno širokokutni objektiv NIKKOR Z 20mm f/1.8 S i objektiv s telefotografskim zumom NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Oba objektiva fokusiraju brzo, tiho i lako te su dobro zabrtvljena radi zaštite od prašine i vlage.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S širi liniju Nikon Z objektiva serije S visokih performansi s otvorom blende f/1,8. Kada široko nije dovoljno široko, ovaj je svijetao, iznimno široki fiksni objektiv od 20 mm pravi izbor. Napredna optika, široko Z-postolje i zaobljeni otvor blende s 9 lamela od f/1,8 omogućuju uzbudljivu izvedbu u svim uvjetima osvjetljenja. Oštrina je izvanredna i iznimna na malim udaljenostima zahvaljujući minimalnoj fokalnoj udaljenosti od samo 0,20 m. ED staklo i Nikonov premaz od nano kristala protiv odsjaja sprječavaju nastanak dvostruke slike i bliještanje. Neovisno o vašem okruženju ovaj objektiv za bezrcalne aparate snima mnogo više od obične fotografije.

Objektiv NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR pridružuje se obitelji Nikon Z kao savršeni objektiv za putovanja kojim možete snimiti fotografije i videozapise bogate detaljima. Budući da je riječ o jednom od najkompaktnijih objektiva s telefotografskim zumom koji je danas dostupan na tržištu, lako stane u manje torbe s opremom. Veliko Z-postolje omogućuje jedinstveni dizajn koji veće objektive stavlja u stražnji dio – time omogućujući izvrsnu ravnotežu i upravljivost. Optički dizajn pruža izoštrene slike živih boja i dubokih kontrasta bez obzira snimate li širokokutno ili telefotografski, na dnevnom svjetlu ili iza zatvorenih roleta. Snimatelji videozapisa mogu snimiti prekrasne videosnimke punog kadra zahvaljujući naprednoj optici NIKKOR koja iskorištava sve prednosti vrhunske kvalitete slike Nikon Z fotoaparata.

Voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, Dirk Jasper, izjavio je: „Novi NIKKOR objektivi sustavu Nikon Z dodaju još više omiljenih žarišnih duljina. Neovisno o tome fotografiraju li ili snimaju videozapise te nalaze li se u tijesnim prostorima ili na otvorenom, stvaratelji slika sada imaju više mogućnosti reagirati kreativnim alatima koji su im potrebni.”

ZA PROSTRANSTVO I SLOBODU. NIKKOR Z 20MM F/1.8 S
• Brzi iznimno širokokutni objektiv za bezcralne aparate s otvorom blende f/1,8. Nevjerojatno oštar od ruba do ruba i sjajan pri slabom osvjetljenju.
• Nevjerojatna oštrina. Oštrina je izvanredna i iznimna na malim udaljenostima. Minimalna fokalna udaljenost od samo 0,20 m fotografe čini gospodarima svoga kadra – od krupnog do beskonačno širokog.
• Prekrasan efekt zamućenja. Napredan optički dizajn omogućuje iznimne eksplozije svjetla i prirodan efekt zamućenja.
• Oštre, jasne slike. ED staklo i asferične leće ispravljaju kromatske aberacije, a Nikonov premaz od nano kristala protiv odsjaja sprječava dvostruke slike i bliještanje.
• Spreman za snimanje. Fokusiranje je brzo, glatko i tiho. Odstupanje fokusa gotovo je eliminirano.
• Otporan na vremenske nepogode. Svi pokretni dijelovi cijevi objektiva zabrtvljeni su radi zaštite od prašine i vlage.

ZA SVA VAŠA PUTOVANJA. NIKKOR Z 24-200MM F/4-6.3 VR
• Iznimno kompaktan objektiv s telefotografskim zumom. Objektiv za bezrcalne aparate punog kadra s rasponom od širokog kuta do telefotografskog zuma od 24 do 200 mm.
• Spreman za put. Teži samo 570 g i lako stane u manje torbe s opremom. Prekidač za blokadu zuma drži objektiv potpuno uvučenim kada ga stavite u torbu.
• Oštar u krupnom planu. Minimalna fokalna udaljenost iznosi samo 0,5 m pri 24 mm i 0,7 m pri 200 mm.
• Izvrstan za snimanje videozapisa. Automatsko fokusiranje tiho je poput šapta. Odstupanje fokusa je smanjeno, kao i pomak fokusa tijekom zumiranja.
• Oštre, jasne slike. Asferično ED staklo i asferične leće osiguravaju minimalna izobličenja kroz cijeli raspon zumiranja. Nikonov ARNEO premaz smanjuje dvostruku sliku i bliještanje za jasnije slike.
• Otporan na prašinu i kapljice. Objektiv je zabrtvljen radi zaštite od prašine i vlage. Premaz od fluora efikasno odbija prašinu i prljavštinu bez utjecaja na kvalitetu slike.

 

Comments are closed.