novostid780

Predstavljen Nikon D780 te dva objektiva

Nikon danas predstavlja DSLR visokih performansi koji kreativnim fotografima pruža sve što žele od fotoaparata punog kadra i još više toga. Pouzdani partner za sve odvažne kreativce, D780 jednako dobro odrađuje fotografije i videozapise.

Čvrsti D780 sadrži brz, namjenski sustav hibridnog AF-a za snimanje putem prikaza uživo te brz i pouzdan sustav AF-a s otkrivanjem faze u 51 točci za snimanje putem tražila. Za vrijeme snimanja u Prikazu uživo, fotografi i snimatelji mogu koristiti sustav AF-a jednak onom koji se nalazi u poznatom bezrcalnom aparatu Nikon Z 6. Korisnici mogu uhvatiti izraze lica pomoću AF-a upravljanog okom i iskoristiti AF pri slabom osvjetljenju koji omogućuje pouzdano otkrivanje objekata sve do -6 EV. Fotografi koji snimaju kroz tražilo imat će koristi od vodećih performansi praćenja i brzog prebacivanja između naprednih AF načina rada.

Velike brzine snimanja više snimaka doprinose svestranosti ovog fotoaparata: do 7 fps u snimanju putem tražila, te 12 fps u načinu tihog fotografiranja tijekom snimanja putem prikaza uživo. Ostale važne značajke uključuju iznimnu maksimalnu brzinu okidača od 1/8000 s koja fotografima daje fleksibilnost da se sinkroniziraju s Nikonovim bljeskalicama Speedlight. Umjesto toga mogu produžiti vrijeme sve do 900 s, savršeno vrijeme za hvatanje dramatičnih tragova svjetlosti i noćnih pejzaža.

Snimatelje videozapisa oduševit će kvaliteta snimaka koje postižu s fotoaparatom D780. Fotoaparat koristi razlučivost 6K senzora slike kako bi proizveo 4K/UHD snimke iznimno visoke razlučivosti pri 30p/25p/24p bez faktora obrezivanja. Videografi također mogu i upotrijebiti vanjski snimač videozapisa za snimanje bogatih HLG HDR snimaka koje se zatim mogu prikazati izravno na kompatibilnom TV-u ili monitoru.

Jordi Brinkman, voditelj proizvoda u tvrtki Nikon Europe, kaže: „Mnogi fotografi vole DSLR i čekali su model kao što je D780. Ako ste ljubitelj DSLR-a i želite snimati videozapise, a ne samo fotografije, ovo je savršeno rješenje. Ako želite istražiti bezrcalne aparate, za to imamo sustav Z! Bez obzira na to koji sustav uzbuđuje stvaratelje slika, drago nam je što možemo ponuditi svestranost koja im omogućuje stvaranje bez granica.”

 

 

KRATAK PREGLED KLJUČNIH ZNAČAJKI

AF SA SNIMANJEM POMOĆU TRAŽILA. Sustav AF-a od 51 točke s otkrivanjem faze osjetljiv je do -3 EV. Dobivate vodeće mogućnosti praćenja i brzo prebacivanje između naprednih načina AF-a.
AF U PRIKAZU UŽIVO. Hibridni sustav AF-a od 273 točke osjetljiv je do -4 EV, odnosno do -6 EV u AF-u pri slabom osvjetljenju.¹ AF upravljan okom dostupan je tijekom snimanja fotografija.
BRZINA SNIMANJA VIŠE SNIMAKA DO 12 FPS. Snimajte do 7 fps uz AF/AE ili do 12 fps u načinu snimanja bešumne fotografije s prikazom uživo. Korisnici će dobiti slike pune razlučivosti, čak i kada snimaju u formatu RAW.
OPTIČKO TRAŽILO I OKOMITO ZAKRETNI MONITOR. 0,70x optičko tražilo daje vam šire vidno polje i pokrivenost od 100 %. Okomito zakretni LCD monitor os 2359 tisuća točaka nudi otpuštanje okidača na dodir i AF.
IZVANREDNA KVALITETA SLIKE. Objektivi s F-postoljem. CMOS senzor punog kadra od 24,5 MP. Procesor slika EXPEED 6. Isti RGB senzor od 180.000 piksela i napredan sustav prepoznavanja scena kao i na fotoaparatu D850.
IZNIMNO ŠIROK ISO RASPON. D780 ima ISO raspon širi od onoga na priznatom modelu D850. Radite sa ISO rasponom od 100 do 51.200, proširivo do 204.800, odnosno do ISO 50.
DSLR VIDEOZAPISI PUNOG KADRA. Snimajte 4K/UHD snimke ultra visoke razlučivosti pri 30p/25p/24p bez faktora obrezivanja. Snimajte u formatu N-Log ili uhvatite bogate snimke formata Hybrid Log Gamma (HLG).
KREATIVNA SLOBODA. Ugrađeno snimanje filma od niza snimaka. Fotografije od 2 MP pri zapanjujućoj brzini od 120 fps. Ugrađeni izbornik za digitalizaciju. I još mnogo toga.
BRZI PRIJENOS SLIKA. Mogućnosti brzog prijenosa podataka i bežične povezivosti ovog fotoaparata olakšavaju slanje slika u bijeli svijet. SnapBridge korisnicima omogućuje dijeljenje JPEG i RAW datoteka s bilo kojim pametnim uređajem.

¹ Pri snimanju s objektivom koji ima maksimalan otvor blende od f/2 ili širi.

 

Nikon također predstavlja i dva nova profesionalna objektiva s telefotografskim zumom. Objektivi AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR za DSLR fotoaparate i NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S za bezrcalne aparate Nikon Z. Ovi otporni objektivi s telefotografskim zumom podižu letvicu za dizajn objektiva, pružajući optičke performanse jednake fiksnim objektivima.

Bilo da se radi o snimanju u sportskim prostorima ili vani noću, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR odlikuje se izvanrednom snagom razlučivosti i AF performansama. Ovaj izvanredni objektiv također označava uvođenje dugo očekivanoga raspona žarišne duljine. Sada, DSLR fotografi koji žele snimati na 300 mm više ne moraju biti vezani za jednu žarišnu duljinu. Također ne trebaju riskirati optičke performanse uporabom objektiva sa zumom s priključenim telekonverterom.

Svjetlosno jači objektiv punog kadra NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S je drugi od Nikonova tri osnovna objektiva za bezrcalne aparate koji izlaze na tržište. Bilo da snimate sport, događaje ili reportaže, ovaj S-Line objektiv s telefotografskim zumom pokriva sve osnove za fotografije i video zapise. Fokusiranje je brzo, glatko i tiho. Oštrina je izvanredna u cijelom kadru – čak i kada snimate s najvećim otvorom blende. Prilikom snimanja videozapisa, odstupanje od fokusa je gotovo u potpunosti uklonjeno.

U koraku naprijed za optičke performanse, oba objektiva profesionalne razine koriste Nikonovo novo SR staklo te ED staklo radi borbe protiv kromatske aberacije. Zahvaljujući tome, uvelike se smanjuje bojanje rubova i temeljito se kompenzira za plavo svjetlo koje je teže kontrolirati (spektar kratke valne duljine). Slike su oštrije nego ikad prije, a kontrast je izuzetan.

Dirk Jasper, voditelj proizvoda, Nikon Europe, kaže: „Zahvaljujući najnaprednijim optičkim dizajnima od bilo kojeg dosadašnjeg Nikonovog objektiva sa zumom, ovi novi telefotografski zumovi postavljaju nova mjerila za performanse profesionalnih objektiva. Nikonova pametna ergonomija i iznimna otpornost na vremenske uvjete upotpunjuju sliku: što god snimali, bit ćete spremni ići dalje.”

AF-S NIKKOR 120-300MM F/2.8E FL ED SR VR

Profesionalni objektiv s F-postoljem i telefotografskim zumom. Pokriva svestrani raspon žarišne duljine od 120 do 300 mm s konstantnim maksimalnim otvorom blende od f/2,8.
Glatki i precizni AF. Performanse jednake fiksnom objektivu drže korak s nepredvidivim objektima i onima koji se brzo kreću. Elektromagnetska dijafragma jamči precizne ekspozicije tijekom velikih brzina kadra.
Napredni optički dizajn. 25 elemenata u 19 grupa s Nikonovim ED i SR staklima, premazom od nano kristala i ARNEO premazom. Temeljito se suprotstavlja kromatskoj aberaciji, odsjaju, dvostrukim slikama i bliještanju.
Iznimno stabilan VR. Nikonovo smanjenje vibracija (VR) daje vam prednost od četiri stupnja, čak i uz uključeni telekonverter.
Nikonova ugledna ergonomija. Funkcijski gumbi koji se mogu dodijeliti, glatko prebacivanje između vodoravnih i okomitih orijentacija i još mnogo toga.
Integrirana nožica stativa. Okrenuta je prema prednjem dijeli objektiva radi optimalne ravnoteže i udobnijeg transporta.
Čvrsta izrada. Čvrsta konstrukcija i temeljito brtvljenje čine ovaj objektiv spremnim za uvjete na stazi, bez obzira na vremenske uvjete.

NIKKOR Z 70-200MM F/2.8 VR S

Profesionalni objektiv sa Z-postoljem i telefotografskim zumom. Pokriva svestrani raspon žarišnih duljina od 70 do 200 mm žarišne duljine s konstantnim maksimalnim otvorom blende od f/2,8.
Izvanredne performanse. Oštrina i kontrast su iznimni u cijelom kadru. Fokusiranje je glatko, brzo i tiho.
Napredni optički dizajn. 17 elemenata u 15 grupa s Nikonovim ED i SR staklima te anti-refleksivnim premazom od nano kristala i ARNEO premazom. Temeljito se suprotstavlja kromatskoj aberaciji, odsjaju, dvostrukim slikama i bliještanju.
Spreman za videozapise. Odstupanje fokusa je gotovo eliminirano, a stabilan otvor blende pruža prirodno mijenjanje ekspozicije tijekom scene.
OLED zaslon za prikaz informacija objektiva. Brzo provjerite otvor blende, fokalnu udaljenost, točnu žarišnu duljinu, ISO vrijednost i dubinsku oštrinu s desne strane objektiva.
Gumb Fn. Dodijelite do 21 različite funkcije gumbu Fn objektiva, od blokade AF-a do mjerenja, braketiranja i još mnogo toga.
Učinkovitost u svim radnim uvjetima: izdržljiva, kompaktna građa s temeljitim brtvljenjem za zaštitu od prašine i vlage.

Comments are closed.